PERTU N° 14: Gerhes Gábor – Martin Piaček • AJÁNLÓ

Az érsekújvári Zmeták Ernő Galériában szeptember 9-én nyílt meg Gerhes Gábor és Martin Piaček kiállítása – október 23-ig látogatható. Október hatodikán a kiállítás kurátora, Helena Markusková tárlatvezetésével tekinthető meg a kiállított anyag, amely a kultúrák közti dialógust szorgalmazó PERTU sorozat 14. évadának tárlataként jött létre.

Gerhes Gábor (1962) Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, az MTA Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagja. 2006 és 2015 között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média design szakán, 2010-től a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia-szakán óraadó tanár. Emellett a KREA fotó szak vezető tanára. Fotográfusi és képzőművészeti tevékenysége mellett tervezőgrafikával is foglalkozik.

Martin Piaček (1972), a Szlovák Képzőművészeti Főiskola oktatója, így vallott munkájáról egy budapesti tárlat kapcsán (Képzelt közösségek, magánképzetek, PRIVÁT NACIONALIZMUS BUDAPEST) – feliratozva:

„A Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozatának keretében 2020.11.26. és 2021.05.06. között csütörtökönként 21 órától élő zoom-beszélgetések keretében kurátorok és szakírók kalauzolásával nyerhettünk betekintést egy-egy képzőművész műtermébe, és ismerhettük meg legfrissebb műveiket, terveiket. A sorozat tizenegyedik eseményén, február 18-án Gerhes Gábor műtermébe látogattunk el Nagy Gergely művészeti író, az Artportal.hu főszerkesztője vezetésével. (Bővebb információk a YouTube-on a videó alatt!)”

Gerhes Gábor: Az elvégzendő feladatok előtt álló elvégzett feladat – Mélyi József előadása:

https://youtu.be/m-kPgtyJdh0

 
 
__________________________________

A fenti kedvcsináló videó egy előző akción készült:

Martin Piaček – METAFORUM

kurátor: Nikolas Bernáth
hosť/zvuk: András Cséfalvay
 
 
Kiemelt kép forrása: Zmeták Ernő Galéria
 
Kapcsolódó:

Jelentés – Gerhes Gábor

 
 
 

További hasonló témájú videók