Matovič magyarázza a bizonyítványát

Matovič magyarázIgor Matovič magyarázni próbálja az orosz vakcina kapcsán felmerült új tényeket. Természetesen most is a sajtó és a mindenki más a hibás, aki őt támadta… főleg a sajtó. És a tudósok. 

Egyszóval szánalmas. Politikusnak duplán…

A volt kormányfő tőle megszokott retorikával támadta Zuzana Baťovát, a ŠÚKL igazgatónőjét és Zuzana Čaputová államfőt is. Szerinte az elnökasszony elfogult.

Európában az European Medicines Agency (EMA) jogosult engedélyezni egy-egy új hatóanyagot. A Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) csak Szlovákiára érvényes engedélyt adhat ki. A sokat emlegetett OMCL laboratóriumokban a gyógyszerek egyes gyártási tételeinek a bevizsgálása folyik.
Ezeket az EMA, az Európai Gyógyszerügynökség már használatra jóváhagyta, megvan a pontos dokumentációjuk, össze lehet hasonlítani, hogy a leszállított tétel megfelel-e ezeknek a tulajdonságoknak.
A Szputnyik V még nincs jóváhagyva, ezért felesleges bevizsgálni, mivel az eredményeket nincs mihez viszonyítani. Az ügynökséghez csak 2021. március 4-én nyújtották be a rolling review kérelmet. Ráadásul a Sputnik V két különálló komponensből áll, amelyek két különböző az adenovírus családba tartozó vírust tartalmaznak, az Ad26 és az Ad5 vírusokat. Minden egyes komponenshez külön beadvány érkezett elbírálásra az ügynökséghez .

További hasonló témájú videók