A természet sokkal jobban működik, ha békén hagyjuk

Pénteken új dokumentumfilmmel jelentkezik David Attenborough az Apple TV+ műsorán. A 94 éves természettudós filmes most azt szeretné bemutatni, milyen hatással voltak a COVID miatti lezárások a természetre, egyben ezzel emlékeztetné az embereket, milyen hatással vagyunk a környezetünkre. A film címe: The Year Earth Changed.

BBC-nek adott interjújában Attenborough arról beszélt, észre kell vennünk, hogy betolakodók vagyunk, és a természet sokkal jobban működik, ha nem vagyunk ott.

Egyébként annak ellenére, hogy a tavalyi leállások miatt majdnem 7 százalékkal csökkent 2020-ban a szén-dioxid kibocsátás az előző évhez képest, a Másfélfok arra hívta fel a figyelmet, hogy annak a légköri koncentrációja továbbra is rekordokat döntöget, és a növekedésének mértéke is csak kicsit lassult. Vagyis a lezárásokkal csak egy kicsit kevésbé romlott a helyzet, mint enélkül romlott volna. Ezért a pandémiás év éppen azt mutatja meg, hogy nagyobb, rendszerszintű változásokra van szükség a klímacélok eléréséhez.

Vezető videó (fotónkon): Greta Thunberg és David Attenborough találkozása (People are listening’, Greta meets Sir David – BBC)

Sok van, mi csodálatos – az is, hogy és ahogy Sir David még mindig dolgozik:

 

 

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: