A királyok Visegrádja IV. Bélától a középkor végéig

Kiránduljanak velünk egy kicsit térben és időben!

Talán egyetlen film sem készült még a témakörben, amely ennyire életkorokon átívelően, ennyire látványosan és mégis ilyen pontosan mutatná be mindazt, ami Visegrád középkori múltját jelenti.

A Pazirik Studio nem először készít hasonló animációs anyagot, s nagyon reméljük, hogy az elkövetkezendő években csak gyarapodni fog lenyűgöző munkáik gyűjteménye.

Komoly kihívást jelent ugyanis úgy beszélni a történelemről, hogy az egyszerre legyen a legtöbbek számára lebilincselő, s egyazon időben ne kényszerüljön a célnak kitűzött látványosság miatt esetleg visszás torzításokra. A királyok Visegrádja IV. Bélától a középkor végéig című kisfilm, mely a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának megbízására készült, jó példa arra, hogy megfelelően körültekintő háttérmunkával, a tudományos szakma bevonásával, s nem utolsó sorban valóban korszerű, professzionális animációs megoldásokkal milyen eredményeket lehet elérni.

Külön érdekessége a filmnek az a finom humor is, mely leginkább a fel-felbukkanó, meseszerű karakterek mozgásában bontakozik ki, s mindvégig jelen van – ám egyáltalán nem zavaró módon.

 

További hasonló témájú videók