70 éves lenne ma Balázs Fecó

Balázs Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész a koronavírus áldozata lett: 2020. november 26-án halt meg. 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte el zenei karrierjét. Az igazi siker 1978-ban kezdődött, amikor megalapította a Korál együttest. Ő alakította újjá és önálló együttessé. Felléptek Bulgáriában, a Szovjetunióban és Jugoszláviában. Az 1981-es táncdalfesztiválon a Homok a szélben című dalukkal óriási sikert arattak.

1986-ban a Korál feloszlott, innentől Fecó szólókarrierbe fogott: 10 albumot adott ki. 1997-ben 12 év után újra összeállt a Korál együttes, és egy koncertet adtak a Kisstadionban, amely elnyerte az év koncertje címet. Liszt Ferenc-díjat kapott 1998-ban, emellett megannyi díjjal ismerték el munkásságát: Fonogram-díj (2008), Artisjus Életmű-díj (2010).

Együttes Neoton, Taurus, Korál, Balázs Fecó Band
Hangszer ének, vokál, billentyűs hangszerek, csembaló, hammond orgona, hangszerelés, szintetizátor, zongora
Hang tenor
Díjak

2013-ban a XXXIII. Csallóközi Vásár esti sztárvendége volt. Barátaiból összeállított zenekarával régi Korál-slágereket, valamint önálló albumaiból válogatott zeneszámokat játszottak a szépszámú közönségnek, akik a zenekarral együtt énekelték a közel kétórás élőkoncert legismertebb slágereit. Bodó Imre felvétele.

Emlékezzünk B. Tóth Lászlóval:

Forrás: TV13

(Visited 50 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: