Meghalt Balázs Fecó

A zenész a koronavírus sokadik híres áldozata. 10 napja kórházban ápolták, lélegeztetőgépen tartották mélyaltatásban. Balázs Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész 69 éves volt. 

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot” – közölte a család nevében a Retro Rádió műsorvezetője, Várkonyi Attila.

Balázs Ferenc temetéséről később intézkednek. A zenész hozzátartozói kérik, fájdalmukat és gyászukat tartsák tiszteletben.

Balázs Fecó 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte el zenei karrierjét. Az igazi siker 1978-ban kezdődött, amikor megalapította a Korál együttest. Ő alakította újjá és önálló együttessé. Felléptek Bulgáriában, a Szovjetunióban és Jugoszláviában. Az 1981-es táncdalfesztiválon a Homok a szélben című dalukkal óriási sikert arattak.

1986-ban a Korál feloszlott, innentől Fecó szólókarrierbe fogott: 10 albumot adott ki. 1997-ben 12 év után újra összeállt a Korál együttes, és egy koncertet adtak a Kisstadionban, amely elnyerte az év koncertje címet. Liszt Ferenc-díjat kapott 1998-ban, emellett megannyi díjjal ismerték el munkásságát: Fonogram-díj (2008), Artisjus Életmű-díj (2010).

Együttes Neoton, Taurus, Korál, Balázs Fecó Band
Hangszer ének, vokál, billentyűs hangszerek, csembaló, hammond orgona, hangszerelés, szintetizátor, zongora
Hang tenor
Díjak

https://youtu.be/wMzDhuTZw40

További hasonló témájú videók