Matovič szerint néhány iskolába hétfőn visszatérhetnek a diákok

Igor Matovič eldöntötte, hogy a  tétovázó miniszterek helyett a saját kezébe veszi a diákok és tanárok próbatesztelésének előkészítését. Az oktatási minisztert eddigi próbálkozásait csak kifogáskeresésnek állította be, állítása szerint több iskolaigazgató és polgármester is készen áll a tesztelésre. Kijelentette, hogy hétfőn néhány kiválasztott iskolába visszatérhetnek a diákok, miután tesztelik a tanulókat a tanárokat és a szülőket. Elismerte, hogy az egyik próbatesztelésre abban a magániskolában fognak sort keríteni, ahová a lányai járnak. 

„Csalódtam az oktatási minisztériumban, abban, ahogy hozzááll ehhez az ügyhöz. Elég volt. A szerdai kormányülésen felszólítottam Branislav Gröhling (SaS) oktatási minisztert, hogy ha biztosítani fogok minden feltételt, ne blokkolja az iskolák megnyitását. Néhány iskoláról van szó. Bizonyítani akarom, hogy kifogásokra nincs idő.”

A kiválasztott iskolákba azok a tanulók térhetnek vissza, akik leteszteltetik magukat, a többiek számára a távoktatás folytatódik. A központi válságstáb kedden nem hagyta jóvá az oktatási minisztérium tervét az iskolák újranyitásáról.  Az alapiskolák felső tagozatos tanulói és az összes középiskolás október 26-tól távoktatással tanulnak. 

További hasonló témájú videók