Elhunyt Soóky László

Életének 68. évében, súlyos, gyors lefolyású betegség után elhunyt Soóky László költő, író, drámaíró. Soóky Gál László Búcson született. Gál Sándor író öccse. A komáromi gimnáziumban érettségizett (1970).

1977-től népművelő volt Marcelházán, 1984-ben pedig a szombathelyi tanárképző főiskolán népművelés–könyvtár szakán szerzett oklevelet. Írásai, versei hazai lapjainkban jelentek meg.

1990-ben egyik alapítója és szerkesztője volt a komáromi Reflexnek. 1990 és 1994 között Marcelháza polgármestere, 1994-től a Komáromi Jókai Színház dramaturgja, majd az Új Szó és a Vasárnap riportere volt. Az 1970-es évek első felétől publikált a Paraméteren, blogot is vezetett és véleménycikkeket közölt.

Az 1980-as években kisszínpadi rendezőként, bábjátékszerzőként az amatőr színpadi mozgalomnak is fontos szereplője volt, a közelmúltban pedig több monodráma, dráma is kikerült műhelyéből. Soóky László kilenc nap múlva, február 24-én lett volna 68 éves.

Legutóbbi színpadi művei:

Videónkon a Papa, ha meghal komáromi bemutatóját követő koccintáson kaptuk lencsevégre, mert nyilatkozni, kamera elé állni már rég nem akart…

Az alábbi részletet pedig az Egy disznótor pontos leírása rimaszombati előadásán rögzítettük 2018-ban.

További hasonló témájú videók