Soóky László: Papa, ha meghal

A Dialóg nonprofit szervezet és a komáromi Városi Művelődési Központ közös produkciójaként mutatták be 2019. augusztus 31-én Soóky László Papa, ha meghal című komédiáját a komáromi Városi Művelődési Központban.

Papa szerepében Culka Ottó látható, a családtagok: Szvrcsek Anita, Jókai Ági, Horváth Sebestyén Sándor, Varga Lívia, Czifra Krisztina, Molnár Xénia és Szoták Andrea. Az előadás látványvilága Hircsu Mariann tervei szerint készült, az előadásban szereplő bábokat Gál Lívia és Nano Boglárka készítette, zeneszerző Siposs Dávid, dramaturg Varga Emese, a rendező asszisztenseként Balaskó Edit dolgozott a produkcióban. A rendező Telihay Péter.

Soóky Lászlónak, a komédia szerzőjének lírai összefoglalója: „Papa agyának maradékát – a történet szerint – januári elemózsiaként a csipkebokor kiálló ágán elcsipegeti egy kancinege. Elcsipegeti Papa lüktető történetét, amit mi nagyon szeretnénk megismerni. Ezért találgatunk és kísérletezünk. Papa, ha meghalt, partner a kísérletezésünkben, viszont, ha Papa nem halt meg, akkor tovább dörömbölhetünk Mama örökkévalóságig nyitott ajtaján. Igaz, hogy nincs bátorságunk megszólítani őt, de a lelkünk pitvarában sepregető Mamát megtagadni elvetemült képtelenség. Ez az ellentmondás annyira, de annyira vicces, hogy lelkünk évődő haláltusájában kongva kibuggyan belőlünk egy kacagáshoz hasonlítható cselekvéssor. Ez így már majdnem kacagás, de amúgy soha nem lesz az.”

Videónkon részletek a darabból.

Kapcsolódó:

Papa, ha meghal – új premierre készül a Dialóg csapata

 

További hasonló témájú videók