Négy határon át vetélkedő (6.)

„Négy határon át” címmel interaktív, honismereti, többfordulós Kárpát-medencei vetélkedőt tartottak a külhoni értékek megismertetéséért és őrzéséért, valamint az értéktárak bővítéséért.
A Nagymegyeren megrendezett döntő a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet szervezésében valósult meg. 17 település 17 alapiskolájának felső tagozatos diákjaiból verbuválódott 20 csapata vett részt rajta. Persze nem csak a csallóközi falvak tanintézetei képviseltették magukat, messzebbről is érkeztek versenyzők, mint például Pelsőcről, Bátkáról és Ipolyvarbóról.

A vetélkedő célja, hogy közelebb hozza a Kárpát-medencei határon túli értékeket, emlékhelyeket, személyiségeket a határon túli régiókban és az anyaországban élő nemzedékek számára.
A vetélkedőt a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal alapítói közösen szervezik.

Négy határon át - versenyzők
Négy határon át – versenyzők

A szervezők: Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Lendva, Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, valamint az NMI Művelődési Intézet és az Erdélyi és a Kovászna Megyei Értéktár Bizottság (lebonyolító: Kovászna Megyei Művelődési Központ).

További hasonló témájú videók