Négy határon át vetélkedő (4)

Négy határon át címmel interaktív, honismereti, többfordulós Kárpát-medencei vetélkedőt tartottak Nagymegyeren a külhoni értékek megismertetéséért és őrzéséért, valamint az értéktárak bővítéséért. Rancsó Andrea (a Hetényi Tarczy Lajos Alapiskola pedagógusa) bevezető játéka.A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet szervezésében megvalósult rendezvényen 17 település 17 alapiskolájának felső tagozatos diákjaiból verbuválódott 20 csapata vett részt. Persze nem csak a csallóközi falvak tanintézetei képviseltették magukat, messzebbről is érkeztek versenyzők, mint például Pelsőcről, Bátkáról és Ipolyvarbóról.

A vetélkedő célja, hogy közelebb hozza a Kárpát-medencei határon túli értékeket, emlékhelyeket, személyiségeket a határon túli régiókban és az anyaországban élő nemzedékek számára.
A vetélkedőt a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal alapítói közösen szervezik.

A Kárpát-medencei interaktív honismereti vetélkedőt a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Lendva, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, az NMI Művelődési Intézet, valamint az Erdélyi és a Kovászna Megyei Értéktár Bizottság közösen hirdették meg. 

További hasonló témájú videók