Zsebi hógondja

Zsebi hógondjaMivel nálunk nem a hó, hanem a hóvirág az időszerű, íme egy kis virtuális hó a gyerekeknek! Vajon megoldják-e a zűroldók Zsebi hógondjait? A kalandban Micimackó és barátai is érdekeltek. 

https://youtu.be/vobaEeWqvgM

 • • •

Micimackót mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, hogy A. A. Milne világhírű könyvének illusztrátora, E. H. Shepard gy valódi plüssmackó figurája alapján keltette életre. 

Mindez még az első világháború alatt történt, és 1913-ban egy fénykép is készült a Growler, azaz Dörmi nevezetű maciról, amely természetesen Shepard fia, Graham tulajdona volt.

A családi archívumból előkerült fotó idején a fiú hatesztendős volt, és négyesztendős húgával, Maryvel pózolt. 1913-ban készült a fénykép.
 
Milne 1926-ban kérte fel Shepardot a Micimackó illusztrálására, és a grafikus a szinte családtagnak számító plüssmaciból merített ihletet. Graham ekkor már aligha játszott vele, de az E. H. Shepard alapítvány fenntartói kiderítették, hogy Dörmi később Graham lányának a tulajdonába került, tehát sokáig a családdal volt.

Sajnos, utána nyoma veszett, a feltételezés szerint nem érte meg az ezredfordulót. A különleges fényképet is az Shepard-alapítvány munkatársai fedezték fel. Ugye hasonlít?

 

Micimackó társa, Róbert Gida, valamint Malacka

(Fotók: Northfoto)

 

További hasonló témájú videók