Egy éve • A CIVIL DÍJ átadása a Kerekasztal konferenciáján

Civil Díj 2013Tavaly a Civil Díjat a vágsellyei Pázmány Péter Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola kapta. A tanintézmény vezetősége, a diákok és szüleik, és a tágas régió összefogásával sikerült elérni,  hogy az iskola a város központjában lévő patinás épületben maradhatott, és nem költöztették ki a város szélére, ellehetetlenítve a diákok eljutását, és így magát az intézményt is. 

Szlovákiai Magyarok Kerekasztala tavaly Kisudvarnokon tartotta éves konferenciáját. Legfőbb témái Dél-Szlovákia gazdasági fellendülése, a nők és gyermekek esélyegyenlősége, valamint a kisebbségi kultúra finanszírozása és jogállása voltak.

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala következő országos találkozójára 2014. november 29-én kerül sor Nagymegyeren, a Plauter Kúriában. A tanácskozás központi témáját a gazdasági és oktatási témák megvitatása adja, sor kerül a Civil díj átadására is. 
A tagságukat megújítani, vagy a Kerekasztalhoz csatlakozni kívánó szervezetek jelentkezését a szervezők elektronikus formában a http://www.kerekasztal.org webcímen, illetve a 0915-891-166-os vagy a 031/5902-790-es telefonszámon várják. A konferencián való részvétel díjtalan. Bővebb információk a honlapon.

További hasonló témájú videók