XVI. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál – Döntő, 1. kategória

Kaszás Attila döntőA Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a komáromi Jókai Mór Alapiskola, Komárom Város és a Városi Művelődési Központ 2023. június 17-én a Jókai Napok kísérőrendezvényeként megrendezte a XVI. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált.

A megnyitó két részből állt, a zsűritagok megnyitója után a résztvevők megkoszorúzták Kaszás Attila szobrát.

A verseny Kaszás Attila, a sajnálatosan fiatalon elhunyt, Vágsellyén született kiváló színművész emléke előtt tiszteleg. Az ő pályája ugyan tragikusan félbeszakadt, de életműve példaként szolgál minden tehetséges fiatalnak. A fesztivál célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a tehetséges versmondó diákok számára, és ráirányítsa a figyelmet a klasszikus és modern magyar költészetre.

A magyarországi és hazai színművészekből álló szakmai zsűri a délelőtti elődöntőben a versenyzőket korosztályonként minősítő sávokba (arany, ezüst, bronz) sorolta.

Minden versmondó könyvet és névre szóló emléklapot kapott. Az aranysávba besorolt versenyzők a döntőbe jutottak, ahol újra előadták az elődöntőben a zsűri által jobbnak ítélt produkciót. Ezt követően a teljes bírálóbizottság döntött a díjak odaítéléséről. A fődíj a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Kaszás Attila Közhasznú Alapítvány által alapított Kaszás Attila-díj.

Milan Drozd felvételei.

További hasonló témájú videók