A Tanárnő (Profesorka) az Ifjú Szivek Táncszínházban

November 22-én, majd december 6-án láthatja újra a közönség Pozsonyban az Ifjú Szivek Táncszínházban a Tanárnő (Profesorka) című, szlovák nyelvű előadást. Az előadás 19:00 órakor kezdődik.

A TREPP Színházi Platform a pozsonyi Színművészeti Egyetem magyar diákjainak társulata, melyben 2020-tól alkotnak, meghívott vendégeikkel közösen. Céljuk, hogy előadásaik a magyar és szlovák közönséget egyaránt megszólítsák. Első előadásukat Anders Thomas Jensen Ádám almái című drámája nyomán, Rédli Károly rendezésében, magyar nyelven, szlovák felirattal mutatták be, még 2020-ban.

A Tanárnő (Profesorka) a társulat harmadik előadása, melyet ezúttal szlovák nyelven állítottak színpadra. A tanárnő szerepében Bandor Évát láthatja majd a közönség, az előadás rendezője Hégli Bence, egyetemi hallgató. A darab az ember hétköznapi vívódásait dolgozza fel és arra a kérdésre keresi a választ, hogy a cél valóban minden körülmények között szentesíti-e az eszközt…

Gyermekkor, felnőttkor. Mindkét életszakaszban szembesülünk olyan problémákkal, melyeket senki más nem old meg helyettünk. Életkortól függetlenül csak egy dolgot akarunk, sikert. Az irányítás a mi kezünkben van és a végkifejletért mi vagyunk a felelősek. Lehetőségeink végtelenek, hiszen jól tudjuk, a cél szentesíti az eszközt.

– Mindennek ellenére remélem, hogy jól fog elsülni. Megcsináljátok a vizsgákat és felvesznek benneteket oda, ahova szeretnétek. Lehet, hogy nem mindenkit idén, de ez most nem fontos. Az a fontos, hogy a kudarcok ne törjenek meg, hanem erősebbé tegyenek. Arcvesztés nélkül.
– Drága tanárnő, könnyű azt mondani.

Szereposztás:
Bandor Éva
Lenka Fecková*
Oliver Asztalos*
Szebellai Dániel
Melecsky Kristóf
Alkotók:
Foto: Bara Podola*
Színpadkép: Matúš Ďuran*
Jelmezek: Dominika Katonová*
Dramaturgia: Žofia Kráľová*, Katarína Csikmáková*
Rendező: Hégli Bence*

________

* a pozsonyi Színművészeti Egyetem hallgatója

Producer: Ifjú Szivek Táncszínház & TREPP Platform.

A pozsonyi Színművészeti Egyetem diákjai számára a belépés a nem értékesített jegyek függvényében ingyenes (teremkapacitás: 76).
Időtartam: 90 perc
Belépő: 12,00€
Kedvezményes belépő: 8,00€

Jegyek  Ticketportálon kaphatók.

(Források: IS Táncszínház; Paraméter, YouTube)

Kapcsolódó:

Mire készít fel minket a középiskola?

 

További hasonló témájú videók