Új magyar film: Semmelweis

SemmelweisNovember 30-én érkezik a magyarországi mozikba az Intercom forgalmazásában Koltai Lajos új filmje, a Semmelweis. A film megkapta hivatalos plakátját is, amin a világhírű magyar orvos (Vecsei H. Miklós) és a vele viszonyba bonyolódó osztrák ápolónő (Nagy Katica) párosa látható.

Fenegyerek, a kollégái szerint kellemetlen alak, aki nem tartja be a szabályokat, a dühkitöréseitől rettegnek a bábák, de mégis mindenki nála akar szülni — így mutatja be az anyák megmentőjét Koltai Lajos Semmelweis című filmjének első előzetese.

A bécsi szülészeti klinikán titokzatos járvány tombol, tizedeli a gyermekágyas nőket. Egy magyar orvos a hagyományos teóriákkal szembeszállva próbálja meg legyőzni a kórt. Semmelweis egy fiatal osztrák bába személyében talál társra, kapcsolatuk egyre romantikusabbá válik. A küzdelem azonban nemcsak a kór ellen zajlik: a vaskalapos vezetés mindent megtesz, hogy megvédje tekintélyét a megszállott magyar orvos felfedezésének következményeitől. A kórházban a harcot Semmelweis nyeri, az utcán pedig a progresszív erők. Hamarosan Bécsben és Pesten is kitör a forradalom, Semmelweis pedig elindul, hogy felfedezését hazájában is a szülő nők javára fordítsa…

(A plakát Frank Rizzo grafikus és Szvacsek Attila fotós munkája)

További hasonló témájú videók