Stardew Valley, a mágikus vidéki élet játéka

Az egyetlen személy által fejlesztett Stardew Valley, mezőgazdasági és élet szimulációs játék, a hetedik évfordulóját követően is megunhatatlan.

Stardew Valley
Stardew Valley, Nintendo Switch

A játék elején egy nagyvállalati, lélekölő munkát végző emberrel találkozunk, aki váratlanul megörökli nagyapja vidéki házát. Ez a játékos személyre szabható karaktere. Otthagyva a nagyvárosi életet, a játékos becsöppen a Stardew Valley nevű kis faluba, ahol egyetlen pénzkereseti módja a mezőgazdálkodás. A helyiek bizalmát fokozatosan elnyerve kis karakterünk kipróbálhatja a horgászást, állattartást, és belépést nyer a helyi bányába is, ahol a harcosabb természetű játékosok érezhetik otthon magukat. Persze, egy ilyen varázslatos játékból maga a mágia sem hiányozhat. A természet furcsa kis manóitól a veszélyes szörnyeken keresztül mindenféle csodálatos dolog várja, hogy felfedezzék. Természetesen barátokkal minden érdekesebb, kis farmunkat megoszthatjuk három másik játékossal is.

Azoknak se kell aggódniuk, akik a kb. 150 órányi tartalom után sem szeretnék még elengedni a játékot. A rajongók által fejlesztett módosítások a mai napig készülnek. A Stardew Valley Expanded ingyenesen hozzáférhető és legalább 30 órányi extra tartalommal szórakoztatja az arra vágyókat.

A 2016-ban kiadott játék rajongói tábora ennyi év után is egyre csak növekszik. A fejlesztő, ConcernedApe, igazi nevén Eric Barone, új játéka, a Haunted Chocolatier fejlesztése mellett sem tett le eredeti projektjéről. A frissítések folytatódnak, legújabban a rajongói módosítások optimalizálása érdekében. Ki tudja, milyen újdonságok várnak még ránk a csodás vidéki kis falunk jövőjében.

A Stardew Valley Windows, Mac, Linux, Xbox One, Playstation 4, Playstation VITA, Nintendo Switch, Android és iOS platformokon érhető el, magyarítva is.

Stardew Valley
Stardew Valley