Foncsik Énekegyüttes: Anyám lánya (Moldva)

Új felvételt tett közzé a Füleki Városi Művelődési Központ, melyen a rendkívül sikeres Foncsik Énekegyüttes szerepel a Dobroda zenekar kíséretében. Hallgassák szeretettel!

 

A füleki együttes 2017 őszén alakult, azóta működik töretlenül. A tagok kéthetente gyűlnek össze próbálni a tagok, akik heten vannak, hét lány az alapiskola alsó tagozatából.

A fiatalok bevonása a munkába, azt leszámítva, hogy a lányok fiatalok, nem egyszerű számukra. A jelenlegi tagok egyben a Rakonca táncegyüttes tagjai, a népzenét és népdalokat ott szerették meg, tudatosan igénylik a továbbfejlődést, hogy ne csak táncolni, de énekelni is jobban tudjanak.

A csoport célja elsősorban a népdal hiteles tolmácsolása, szűkebb pátriájuk dalkincsének megismerése, ezeken keresztül néprajzi ismeretekre szeretnének szert tenni. A vezető személyes célja, hogy értékelni tudják az eddig gyűjtött archív felvételeket, és bebizonyítsuk, igenis a 21. században is van helye a népdalnak. A töretlen működés mellett rejtett szándékuk, hogy a lányokból a jövőben hozzáértő, igényes népdaloktató, együttesvezető váljon, tehát nagyon fontos az ilyen utánpótlás-nevelés.

További hasonló témájú videók