Hamarosan megjelenik az Alapítvány 2. évada

foundation alapítványIsaac Asimov alapvető hatást gyakorolt az Alapítvány-sorozattal a sci-fi műfajára. Az Apple TV+ megpróbálta adaptálni a klasszikusokat élőszereplős sorozat formájában, de a rajongók nem túl kedvező fogadtatásban részesítették a sorozatot. Az általános vélemény az, hogy csak nyomokban tartalmaz Asimovot. Most már a sorozat második szezonjára várnak, akik nem olvasták a könyveket, vagy teljesen el tudnak vonatkoztatni attól, hogy más a történet és  csak néhány szereplő neve utal arra, hogy valami köze van azért az írónak a filmhez. A  második évad, mint az az előzetesből kiderült, július 14-én érkezik.

foundation alapítványAz Alapítvány centrumában tehát a Galaktikus Birodalom áll, ami itt az ókori Római Birodalom sci-fi megfelelője. A cselekmény során ezt akarják megreformálni, megmenteni a száműzöttek és kitaszítottak persze úgy, hogy meghaladják azt. A hősök között találjuk Day testvért, I. Cleon császár egyik klónját (Lee Pace), Hari Seldont, a matematikust (Jared Harris), aki képes tudományos módszerekkel a jövőbe látni, így megjósolni a Birodalom bukását, Gaalt, Hari pártfogoltját (Lou Llobell), aki egy olyan bolygóról (Synnax) származik, ahol a tudásszomj eretnekségnek számít, valamint Salvort (Leah Harvey), Gaal lányát, az Alapítvány első krízisének a hősét.

foundation alapítványAz első évad végén Day rájött, hogy a lázadók megbuherálták I. Cleon DNS-ét, így lehetetlen létrehozni tiszta klónokat, Gaal pedig visszatért a Synnaxra, ahol egy nem várt találkozásra került sor. A második évad egy évszázaddal az előző szezon eseményei után játszódik, hőseink pedig több fronton is fenyegetésekkel és galaktikus feszültséggel szembesülnek.

A 2. évadban az Alapítvány a vallás válságával fog szembenézni, mivel a vezetők isteni szavakkal kezdik irányítani a reménytelen embereket a Birodalom bukása után.

https://youtu.be/UL74RrNbjrw

További hasonló témájú videók