Steven Spielberg a Berlinale idei életműdíjasa

Spielberg a Berlinalén

„Minden filmemet nagyszerű emberekkel együttműködve készítettem. Az egész életem, a családom, minden együttműködésből áll” – mondta Steven Spielberg, amikor átvette az életműdíjat a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A tiszteletbeli Arany Medve-díjat díjat a U2 együttes frontembere, Bono adta át az Oscar-díjas amerikai filmrendezőnek.

A 76 éves rendező többek közt az E.T., az Indiana Jones-sorozat, a Jurassic Park, a Cápa, a Schindler listája és a Ryan közlegény megmentése filmeket jegyzi.

A 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál február 26-áig tart.

Az Euronews tudósítása fent.

Steven Spielberg egyike a világ leghíresebb filmeseinek. A közel ötven éves pályafutása során páratlan életművet alkotott. Egy 20017-ben készült dokumentumfilmben elmeséli életét, egyedülálló kapcsolatát a filmkészítéssel. A keserédes gyerekkorától kezdve végigkövethetjük pályáját a felemelkedésen, majd a hihetetlen kasszasikereken át a drámai alkotásokig. Az HBO saját gyártású filmje betekintést nyújt a Spielberg család tagjainak életébe is, megszólalnak a barátai és kollégái, és számos kulisszák mögötti felvételt is láthatunk.

További hasonló témájú videók