A csínytevő MÚMIÁK már a mozikban

Fotó: Continental Film

Idehaza február 16-tól játsszák a mozik a családi animációs kalandfilmet, Magyarországon március 9-től lesz látható a spanyol Juan Jesús García Galocha alkotása. A szlovák változatban neves színészek mellett két ismerős énekhang is felcsendül: Sisa Sklovská és Titusz Tóbisz adták a hangjukat a dalokhoz.

Az egyiptomi múmiák nem nyughatnak. Jól megérdemelt, évezredes pihenőjüket töltik, de városukban nincs síri csend: számukra csak az a lényeg, hogy az élőkkel ne találkozzanak, egyébként nagy, pezsgő, élettel (és szerelemmel) teli városban töltik az örökkévalóságot. Éppen a fáraó lányának keresnek férjet, és a főnix ki is választja számára az egykori kocsihajtó bajnokot, Tutot.

De egy angol régész megtalálja a holtak városába vezető átjárót, lejut hozzájuk, és magával viszi a hercegnő varázslatos gyűrűjét. Néhány váratlan fordulat és súlyos félreértés következtében a kocsihajtó srác, a kisöccse meg a hercegnő kénytelen a nyomába eredni az élők világába, hogy visszaszerezzék a gyűrűt. Még szerencse, hogy egy jókedvű házikrokodilt is visznek magukkal. Amerre a három múmia jár, szörnyű felfordulást csinál: a mai világ valahogy nincs felkészülve a csínytevő múmiák felbukkanására.

További hasonló témájú videók