A Kassai Thália Színház előadásai

Jelenet a Szentivánáji álom című előadásból (Forrás: Thália)

2023. február 9. és 10. Kassai Thália Színház előadása: Szentivánéji álom

Ez a Shakespeare vígjáték őrült kavalkádja az átláthatatlan bonyodalmaknak és váratlan fejleményeknek. Szerelmi sokszögek, hatalmi harcok és a legkülönbözőbb vágyak rengeteg apró epizódja keveredik össze. Athén vezetője győzelmet ünnepel, a helyi színtársulat előadással készül, Pukk a nyughatatlan manó semmivel sem elégedett, és úgy dönt beleszól a történésekbe…
Egy álomban találják magukat szereplőink, ahol legtitkoltabb vágyaikkal szembesülnek. Mindenki azt hiszi, tudja mit akar és tudja mire vágyik, de a végén már abban sem biztos a szereplők többsége, hogy kicsodák is valójában és, hogy is csöppentek egy-egy malőrbe.

Február 16-án Érsekújvárott, 17-én Komáromban játsszák a Parasztoperát.

A népzenét a barokk operával ötvöző fergeteges történet egy kudarcra ítélt lagziról mesél. Szegénység és kiszolgáltatottság, kisemberi vágyak és mindennapi hazugságok, gyilkos humor és humoros gyilkosság. Mindenki csak boldogulni akar és ez a legbiztosabb út a boldogtalansághoz. Kusza családi kötelékek és bonyolult érzelmi viszonyok. Vérbő komédia és gyötrelmes dráma. Édes titkok és fájdalmas leleplezések. Semmi sem az, aminek látszik.

Február 23-án ismét megtekinthető Kassán a Grace és Gloria.

Tom Ziegler szívet melengető, lélekemelő darabjában két erős, öntörvényű nő találkozik. Mindkettőnek valahol kibicsaklott az élete, még ha ezt nehéz is bevallani. A hetvenéves Grace csak a cselekvésben, a szorgalomban, az értelmes munkában hisz. A negyvenéves nagyvárosi Gloria a pezsgést, a kényelmet, a luxust szereti.
A két nő alaposan felbolygatja a másik életét…

Bővebb információk itt.

További hasonló témájú videók