A Rokkant már a mozikban

Február 9-től játsszák a hazai mozik az új szlovák filmet, az Invalid (Rokkant) című alkotást, amelynek története a vad 90-es években kezdődik.

„Sustyákik”, élénk színű zakók, nagy magnók, videólejátszók, giccses tánczene, videókölcsönzők minden lépésnél, új társadalmi viszonyok, különféle csalók özöne, a szervezett bűnözés kezdete és az ehhez kapcsolódó erőszak és korrupció. Ebben az időben és környezetben, egy névtelen szlovák kisvárosban játszódik Laco Hunder története, aki egy múzeum karbantartója, büszke a munkájára, de kolerikus természete miatt rossz időben rossz helyen találja magát.

Az INVALID című filmet Jonáš Karásek, a rendkívüli humorérzékkel és erős vizuitással bíró rendező rendezte, aki képes mesterien ötvözni a humort az akcióval, és mindezt vonzó látványba csomagolva. Jonášnak ez lesz a harmadik filmje a kereskedelmileg sikeres A jelölt és az Amnesztia után.

A film forgatókönyvét Tomáš Ďušička írta, és tele van eredeti karakterekkel, egyedi történettel és mindenekelőtt vicces, autentikus párbeszédekkel és sikergyanús beköpésekkel.

A film producerei Maroš Hečko és Peter Veverka. A filmben a már említett Zděnko Godla és Gregor Hološka mellett Daniel Fischer, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič, Sandra Lasoková, valamint a showbiznisz sztárjai közül hárman: Rytmus egy roma uzsorás szerepében tűnik fel; Majk Spirit rendőrként; s VEC rapperrel együtt így kerül be a hip-hopos trió a filmbe.