Nyáry Krisztián Párkányban (meghívó)

Szeretettel várják a kedves érdeklődőket a Balassi klubestek keretében 2023. január 16-án (hétfő), 18:00 órakor Párkányba, a Városi Művelődési Közpőont kistermébe. 

A vendég Nyáry Krisztián könyvkiadó, író, irodalomtörténész lesz abból az alkalomból, hogy nemrégiben jelent meg az Így szerettek ők harmadik kötete, amely híres magyar írók szerelmi életét mutatja be.

Nyáry Krisztián beszélgetőpartnere Récsei Noémi lesz.

Az irodalmi esten természetesen lehetőség nyílik majd a szerző könyveinek dedikálására is.

Nyáry Krisztián

kommunikációs szakember, könyvkiadó, író, irodalomtörténész

2012-ben kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és költők szerelmi életéről szóló írásait, amelyek rövid idő alatt nagy népszerűségre tettek szert. A posztok alapján a Corvina Kiadónál megjelent Így szerettek ők c. kötete, amely a 2012-es év egyik könyvsikere volt. A kötet olvasásnépszerűsítő hatása miatt több díjat is nyert. „Emberközelbe hozta Facebook-Magyarország számára az irodalomtörténetet”, és elérte, hogy „örökre lekerülhetnek a sablonos íróportrék a tantermek faláról”. 2014-ben jelent meg Igazi hősök – 33 magyar című kötete, amelyben olyan XIX–XX. századi magyarok életét mutatja be, akiknek sorsa vagy személyes döntései ma is példaszerűek. Ezt követte 2015-ben a Merész magyarok – 30 emberi történet című, 2018-banpedig az Írjál és szeressél, amely 125 magyar szerelmes levelet tartalmaz a hozzájuk tartozó történetekkel együtt.

Récsei Noémi

televíziós műsorvezető

Zselízen született. A gimnázium elvégzése után Pozsonyban, a Comenius Egyetem Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken folytatta tanulmányait. 2014 óta az RTVS munkatársa, rádiós és televíziós műsorvezető, a Vasárnap c. hetilap munkatársa. A legtöbben mégis önálló beszélgetőestjei miatt szeretik, amelyekkel új műfajt teremtett, s olyan témákkal foglalkozik, melyek felkelthetik a széles közönség érdeklődését, mint pl. a kétnyelvűség, a mesélés lélektana, a digitális kultúra, a függőségek…

Inspirációnak szánjuk a fenti videót, amelyben Nyáry Krisztiánnal Füzi Péter irodalomtörténész, a Forrás szerkesztője beszélget a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban (2022).
Felvétel: Fuchs Alfonz
Szerkesztő: Nagy Alexa
Felelős szerkesztő: Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet

További hasonló témájú videók