A lakossági áram ára nem változik, a gáz ára 15 százalékkal emelkedik – döntött a kormány

lakossági áram
A gáz ára 15 százalékkal emelkedik

A lakossági áram ára nem változik, a gáz ára 15 százalékkal emelkedik – döntött a kormány 2022. december 1-jén, csütörtökön 8.30 órakor a pozsonyi Szlovák Kormányhivatal sajtóközpontjában sajtótájékoztatót tartott Eduard Heger, a Szlovák Köztársaság miniszterelnöke, Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Szlovák Köztársaság beruházási, regionális fejlesztési és informatizációs minisztere, Igor Matovič miniszterelnök-helyettes, a Szlovák Köztársaság pénzügyminisztere, Karel Hirman, a Szlovák Köztársaság gazdasági minisztere és Milan Krajniak, a Szlovák Köztársaság munka-, szociális és családügyi minisztere.

A villamos energia ára nem változik 2023-ban sem az idei évhez képest, bár a piaci viszonyok szerint 380 százalékkal kellene emelkednie – jelentette be Eduard Heger (OĽaNO).

A földgáz és a társasházak fűtése esetében azonban jelentős drágulásra számíthatunk, a számláink ugyanis 15 százalékkal lesznek magasabbak.

Heger szerint mindez 3000 eurós támogatást jelent a háztartásoknak. Amennyiben nem szabályozták volna az energiaárakat, a hőenergia 80, míg a földgáz 225 százalékkal drágult volna 2023 januárjától.