Gombaszög – Turchányi Zsófi könyvbemutató

turchányi A Gombaszögi Nyári Tábor Grendel-sátrában tartották meg Turchányi V. Zsófia könyvbemutatóját. Zsófi első regénye a Zajlás, mely bepillantást enged a tinédzserkori lét gondolatvilágába, művészi szárnybontogatásba, szerelmek és barátságok különös mátrixába.

„A bűnösöket szerettem. Mindig csak a bűnösöket és a bűnbakokat. A szenvedőket és a szenvedtetőiket, de főképp a szenvedtetéstől szenvedőket. Értük rajongani lehet. A megértés strapabíró fellegváraként tudtam együtt érezni a bűnben és a bűnbocsánatban. Ha megbocsájtó vagy, megváltó leszel, ha bűnös, akkor bajtárs, de minden egyre megy. Egyre, mégpedig a magányban való találkozásra félúton.”

Turchányi V. Zsófia Budapesten született. A rajz és a tánc gyermekkora óta része az életének, most már az írás is. Az előadóművészi pálya helyett a Magyar Képzőművészeti Egyetemet választotta, jelenleg is ott tanul, képgrafika szakirányon. A kortárs kontakttánc-improvizáció, éneklés, nyelvtanulás is részét képezi napjainak. Mindez jól megfér az emberben és együtt különleges gyümölcsöt terem.

turchányi

További hasonló témájú videók