Wesley Snipes 60

Wesley Snipes és Kevin Hart testvérpárt alakítanak a Valós történet című sorozatben – forrás: NETFLIX (2021)

60 éves Wesley Trent Snipes amerikai színész, filmproducer és harcművész.

Ismertebb filmjei közé tartozik a New Jack City (1991), a Zsákolj, ha tudsz! (1992), Az 57-es utas (1992), A pusztító (1993), az Életre-halálra (1998), a Penge-trilógia (1998–2004) és a The Expendables – A feláldozhatók 3. (2014).

Fontosabb televíziós alakítása volt A játékos (2015) című bűnügyi drámasorozatban.

Már gyermekkorában színész akart lenni, ezért érettségi után beiratkozott a manhattani színművészeti főiskolára. Musical karrierre vágyott, de álmai füstbe mentek, mert a szülők elváltak, így anyjával és három húgával vissza kellett költöznie Floridába. Később azonban visszatért New Yorkba, ahol felvették az egyetem drámatagozatára.

Bár sikeresen végzett, és társalapítója volt a Struttin’ Street Stuff nevű színésztársaságnak, egy ideig telefonszerelőként dolgozott. Közben azért szerepelt hirdetésekben is, majd a Broadwayn aThe Boys of Winter című drámában debütált.

Ezután egy kis szerepet kapott Goldie Hawn Vadmacskák című filmjében. Majd Michael Jackson Bad című videóklipjében tűnt fel, melyben egy keményfiút alakított, aki a falhoz nyomja a sztárt. A klipet Martin Scorsese rendezte. Ebben hívta fel magára Spike Lee figyelmét, aki szerepeltette a Mo’ Better Blues-ban. A fiatal színész olyan hatást gyakorolt a rendezőre, hogy az a következő filmjébe, a Dzsungelláz-ba is meghívta…

Tavaly a Netflixen mutatták be a Valós történet című sorozatot. Meddig mennél el, hogy megvédd a szeretteidet? Kevin Hart és Wesley Snipes játsszák a főszerepet a két testvér lebilincselő útját követő sorozatban a hírességek, bűn és hazugságok világában:

https://youtu.be/kMsWnBslumQ