Csaknem száz kis „balerina“ és táncos lép színpadra Füleken

Két év kihagyás után újra életre kelt a táncművészet Füleken. A művelődési központban tavasszal újrainduló táncoktatás a nagy érdeklődésre való tekintettel két csoportban folyik, melyeket a korábbiakhoz képest kétszer annyi, több mint 50 gyermek látogat hetente. A tánciskola füleki csoportjai elérkeztek évadzáró fellépésükhoz, amelyet július 30-án 13 órától a Füleki Városi Művelődési Központ színháztermében mutatnak be.

Füleken
Havanna Táncsport Egyesület

A rendszeres balettoktatás gyerekeknek 2015 végén indult el Füleken, a Városi Művelődési Központban, s a tánccsoportot évente több mint 20 gyermek látogatta 5-től 12 éves korig. A Mona Balett csoport helyi kulturális rendezvényeken rendszeresen bemutatkozott, így a „balerinák” a nyilvános balettórákon és évadzáró előadásokon kívül felléptek a tánc világnapján, a városi  gyermeknapon, illetve a karácsonyi koncerten, de többször szerepeltek magyarországi városokban is.

A koronavírus-járvány miatt 2020 és 2022 tavasza között szünetelt a balettoktatás, így most két év kihagyás után, még nagyobb lendülettel és még több érdeklődővel indult el a tánctanítás a legkisebb korcsoportban.

Füleken
A füleki vmk csoportjai

A növendékek a tánciskolában Szabó Mona vezetésével elsajátítják a klasszikus balett alapjait, illetve dzsesszbalettet, modern táncot, hip-hopot és latin táncokat tanulnak. A gyermekek az elmúlt hónapokban az órákra örömmel és nagy lelkesedéssel jártak, aminek meg is lett az eredménye. 

A táncé a főszerep Füleken

Egy nap, ahol a táncé a főszerep, s ahol három híján száz táncos lép a vmk színpadára. Ismert dallamok csendülnek fel, melyeket látványos koreográfiák kísérnek. A Füleki Városi Művelődési Központ csoportjai, a Mona Balett és a Mona Dance mellett bemutatkoznak a tánciskola salgótarjáni növendékei is. A program vendégfellépői a Havanna Táncsport Egyesület és Rami Salgótarjánból.  A Havanna Táncsport Egyesület 2009. júliusában alakult Salgótarjánban Nyilas-Antal Barbara és Nyilas Dániel táncpedagógus vezetésével. Jelenleg közel 40 fővel működik az egyesület.

Rami (Kapás Ramóna) hobbi szinten 15 éve énekel. Szívesen fellép kisebb rendezvényeken Nógrád megyében, főként a Mona Deja-Vu Tánciskola csapatán belül. Nemrég ő lett a salgótarjáni Bunker karaoke kupa első helyezettje. A salgótarjáni Mona Deja-Vu Tánciskola nem első alkalommal működik együtt a Füleki Városi Művelődési Központtal. 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a kis táncosok évadzáró előadására.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

Fent: Így készültek a Havanna Táncstúdió táncosai az első magyar bajnoki versenyükre 2020-ban. A Salgótarjáni Városi Televízió felvétele.

További hasonló témájú videók