Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivál Füleken

Csaknem tíz év kihagyás után újra megtartják Füleken július 29-én a Nemzetközi Nógrádi Folklór Fesztivált a határon átnyúló együttműködés és a hagyományápolás jegyében.

A július 27-31. között zajló XXVI. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál programhelyszínei között ismét szerepel Fülek is. Július 29-én, 17:30 órai kezdettel a füleki várudvarban kerül megrendezésre a fesztivál, Görögországból (Laografiki Archeologiki Eteria Elassonas), Bosznia–Hercegovinából (Mladosť) és Magyarországról (Vidróczki Néptáncegyüttes) érkező néptáncegyüttesek közreműködésével. A közel háromórás folklórműsort a honti régió zenei hagyományait bemutató Hruška zenekar, valamint a hazai File Banda (fenti videó) színesíti.

A résztvevők görög és bosnyák nemzeti ételeket is kóstolhatnak.

A fesztivál keretén belül valósul meg a Rakoncások Találkozója.

A gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes célja a magyar nyelvterület hagyományos paraszti kultúrájának megismerése, továbbéltetése, az eredetihez hű színpadi megjelenítése. Fennállásuk óta számtalan hazai és külföldi díjat nyertek, Európa valamennyi országában megfordultak, ezen kívül Afrikában és Ázsiában is vendégszerepeltek.

Magasmajtényból érkezik a honti régió zenei hagyományait bemutató Hruška zenekar.

Görögországból érkezik hozzánk a Laografiki – Archeologiki Elassonas Néptáncegyüttes.

Bosznia–Hercegovinából érkezik a KUD Mladosť Néptáncegyüttes.

További hasonló témájú videók