Fődíjas lett a Csali Gyermek Néptáncegyüttes

A Csali Gyermek Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja e hétvégén, július 1-jén és 3-án a Východnái Folklórfesztivál vendége volt, 2-án pedig a gyermekegyüttesek országos versenyén vett részt Liptószentmiklóson. A díjkiosztó gálát vasárnap a Szlovák Televízió élőben közvetítette, onnan tudtuk meg, hogy a Csali elhozta a fődíjat. Gratulálunk nekik – ennek a csapatnak ebben a kategóriában csodás sikerrel zárult az utolsó szereplése. Reméljük, nem hagyják abba, és a felnőttek közt is csodás eredményeket sikerül elérniük.

Mint írják:

„Hihetetlen történet, óriási siker. Ezzel a kivételes csapattal 2016-ban kezdtünk dolgozni Madocsai Imivel.

2017-ben kiemelt arany sávot nyertek az országos versenyen, Liptószentmiklóson. 410 gyermekcsoport körzeti és megyei megrostálása után, az országos verseny fődíját ismét elhoztuk. Csodálatos 3 napot töltöttünk el Liptószentmiklóson és Východnán.

Így kerek ez a történet, ők így kezdték és zárták a gyerek kategóriát.

Eszméletlenül büszkék vagyunk 🥰. Köszönjük a zsűrinek ezt a bátor döntést, hogy az országos szlovákiai versenyen egy magyar csoportot emeltek a legmagasabbra.”

 

Fotók és szöveg forrása: A Csali Facebook-oldala

 

Fenti videó: Ízelítő a táncosok munkájából: Komáromi napok – 2017. április 30. • Gustáv Győry felvétele

_________________________

(Mondjuk azt a megjegyzést nem értem, miért nevezik „bátor döntésnek” az együttes fődíját, amikor a legjobbak voltak. Talán arra utalgat a fogalmazó, hogy a szlovákiai néptáncmozgalom nacionalista, de pont az eredmény cáfolja ezt a feltételezést.)

 

További hasonló témájú videók