Radicsi Gigi a csábi szederFESZTen

„Pályafutásának 10. évfordulóját ünnepli Radicsi Gigi Felvidéken – jön a szederFESZT újabb évada.

Radics Gigi, Magyarország egyik legkiemelkedőbb női hangja, 2022-ben ünnepli pályafutásának tizedik évfordulóját. Épp ennyi év telt el, hogy az endrefalvai származású, akkor 15 éves énekesnő megnyerte a Megasztár című tehetségkutató műsort és ezzel megismerte egy nemzet.

Az elmúlt évtizedben kiadott arany- és platinalemezei, slágerlistás dalai mellett több kiemelkedő tévés produkcióban (A Dal, X Faktor) szerepelt előadóként és zsűritagként. 

Fellépett Amerikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, de szerte Európában is. Énekelt a New York-i Carnegie Hall-ban, a Bécsi Állami Operaházban, az olasz Auditorium di Milano hangversenytermében is kitűnő zenészek társaságában. Őt kérték fel, hogy a FINA vizes vb megnyitóján is énekeljen.

Hangjára és tehetségére Michael Jackson producere, Quincy Jones is felfigyelt, majd a világhírű Montreux-i Jazz Festival-ra meghívta énekelni, olyan neves előadók társaságában, mint Bobby McFerrin, vagy Chick Corea. A világhírű producer a világ 5 legjobb hangja közé sorolta Gigit.

Hétvégén, június 25-én, szombaton erről a Csábon hatodik alkalommal megrendezésre kerülő szederFESZT zenei-kulturális fesztivál közönsége is megbizonyosodhat, ahol Radics Gigi pályafutásának 10. évfordulóját ünnepli egy jubileumi koncerttel.

A község első írásos említésének 750. évfordulója tiszteletére is rendezett esemény keretében, a helyi szabadtéri színpadon szólalnak majd az Edda és az Elán legnagyobb slágerei is, a hangulatot a Húros Banda és táncosaik alapozzák meg, a napot pedig a Pedrofon élőzenés bulija zárja. Fellépnek a helyi tehetségek is és lesz szederOLIMPIA is a legkisebbeknek.

A fesztivál vasárnap ünnepi szentmisével zárul, melyet Miskei László kanadai plébános mutat be, majd megkoszorúzásra kerül Szeder Fábián író, szerzetes, az első palóckutató szobra is.
A koncertekre a belépés ezúttal is ingyenes. A részletes program a fesztivál eseményében (https://www.facebook.com/events/410447977254110), közösségi oldalán (https://www.facebook.com/szederFESZT) és a www.szeder.sk oldalon is megtalálható.”

Zaťko Ervin

PROGRAM:

szederFESZT – ingyenes zenei-kulturális fesztivál – CSÁB – szabadtéri színpad / Szlovákia

SZOMBAT / JÚNIUS 25.
09.00 szederOLIMPIA – sportversenyek gyerekeknek
15.00 szederFESZT kapunyitás
15.30 Megnyitó
15.45 Csábiak a színpadon
Alapiskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola diákjai
SZEDER KÓRUS
16.00 – 20.00 szederFESZT ÉLMÉNYPARK
16.45 HÚROS BANDA és a néptáncosok
18.00 PorcELÁN (az ELÁN legnagyobb slágerei)
20.00 EDDA majdnem (az EDDA legnagyobb slágerei)
21.30 Tombola – FŐDÍJAK
22.00 Radics GIGI jubileumi koncertje
23.30 PEDROFON rock’n’roll buli + DISCO
KÍSÉRŐ PROGRAMOK
Lovaskocsizás, ugrálóvár, csúszda, kirakodóvásár, étel és ital…
17.00 – 19.00 Arcfestés, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások

VASÁRNAP / JÚNIUS 26.
10.30 Ünnepi szentmise, melyet Miskei László kanadai plébános mutat be /templomkert/
Szeder Fábián író, szerzetes, az első palóckutató szobrának megkoszorúzása /Szeder Park/

Fent: Radics Gigi feat. Burai – A nagy semmi

 

További hasonló témájú videók