TáncMozaik Somorján: Fitos Dezső Társulat – A falu

A Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete idén egy fergeteges ünnepi műsorsorozattal érkezik, amely nem más mint a TáncMozaik. A TáncMozaiknak köszönhetően a publikum négy remek, professzionális előadást tekinthet meg több ponton az országban. Egyik közülük a Fitos Dezső Társulat előadása Somorján!

Fitos Dezső Társulat:
Ars poétikánk a hitelesség. Hűek vagyunk hagyományainkhoz, táncainkhoz, mely magas szintű tudást igényel, hogy a mozdulat kifejező ereje is láttassa azt az erőt, amely régről jön és minden táncművészeti ág alapja! Hiszünk a néptánc kortárs művészeti megmutatkozásában! Hisszük, hogy erejével , természetességével megszólítja a ma emberét! Alkalmas az érzelmek legszélesebb skáláját megmutatni, színházat varázsolni! Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan sajátos és rendkívül gazdag kultúrát tudhatunk magunkénak, ami kifogyhatatlan és állandó inspirációul szolgál. Büszkék vagyunk arra , hogy állandó támogatás és saját próbahely nélkül is létezünk. Végül de nem utolsó sorban, kivételes táncos egyéniségek tagjai a társulatnak!

A Falu:
Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták hozzá. Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás gyermekek apáik, nagyapáik válláról szemlélték a világot, mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel…táncban, muzsikában megmutatva az újonan készülő műsorunkban melynek címe „A Falu”, mely a Magyar Falu és a Falusi Színek folytatásaként kerül bemutatásra.

Rendező, koreográfus: Kocsis Enikő, Fitos Dezső

 
Videó: Fitos Dezső Társulat: Magyar falu (2014)

További hasonló témájú videók