Méra Világzenei Csűrfesztivál

Méra Világzenei Csűrfesztivál

A nemzetközi világzene szupersztárjaival találkozhat idén a közönség augusztus 4-7. között a Méra Világzenei Csűrfesztiválon, írják közleményükben a szervezők, akik kedden az esemény idei fellépőit is bejelentették.

A spanyolországi Barcelona Gipsy balKan Orchestra keleti és mediterrán dallamokat visz augusztus elején Mérára. Az egyenesen Ghánából érkező Alostmen a hagyományos afrikai hangszerelést, a Nasip Kismet zenekar török hangzásvilágot, az Interstate Express zenekar pedig az amerikai country zene hagyományát mutatja be a kalotaszegi faluban szervezett fesztivál közönségének.

A magyar világzene képviselői közül a fékevesztett dallamkavalkádjáról híres Besh o droM vagy a magyarországi oláh-cigány zenét játszó Romengo koncertjén bulizhatnak a fesztiválozók. A gyerekeket Kerekutca Paár Julcsi és a Fitos Dezső társulatának a koncertjével várják.

Az előző évekhez hasonlóan a fesztivál szervezői idén is mindössze 1000 belépőt árusítanak, hogy a Méra Világzenei Csűrfesztivál védjegyének számító barátságos, családias hangulat sértetlenül megmaradjon.

 

 

Leírásuk szerint ahogyan a résztvevők a fesztivál előző kiadásain már megszokhatták, idén is készülnek csűrfiával, tematikus filmekkel, túrákkal, mesemondással és beszélgetésekkel az örök kíváncsiakat, illetve a hűvös gyümölcsös függőágyaival a pihenni, beszélgetni vágyókat. Lesz népi játszótér is a legkisebbeknek.

A jegyek korlátozott számban vásárolhatók a fesztivál weboldalán: jelenleg 4 napos bérlet 199 lej, míg a 3 napos bérlet 169 lej. A jegyek június 15-én drágulni fognak. (Via Transtelex.ro)

Fent: A 2020. évi fesztivál élőben rögzített egyik koncertje, forrás: Méra Világzenei Csűrfesztivál