SZÍN-FOLK Füleken (MEGHÍVÓ)

SZÍN-FOLK – színház és folklór füleki és losonci ifjúsági csoportok előadásában.

A színpadi művészet berkein belül a magas- és a hagyományos kultúra ad egymásnak találkozót 2022. április 22-én, 17 órai kezdettel a Füleki Városi Művelődési Központ színháztermében.

Az előző évek hagyományainak megfelelően bemutatja legújabb darabját az Apropó és a Zsibongó Kisszínpad. A füleki gimnazistákból álló kép csoport országos viszonylatban is jól ismert, számos hazai és magyarországi elismerést gyűjtöttek már be az évek során.

Az Apropó a tőlük megszokott humorral fűszerezve Mikszáth-műveket visz színre Remixált Remixáth címmel, a Zsibongó Itthon vagyok… című összeállítása pedig a helyi kötődések fontosságát hangsúlyozza.

A másfél órás műsor további részében a régió jól ismert ifjúsági népművészeti csoportjai lépnek színpadra. Losoncról érkezik a Kis Galáris és a Galáris Énekegyüttes, akik a füleki Foncsik Énekegyüttessel együtt a palóc nyelvterület népdalkincsét hozzák közelebb a nézők számára. A műsor folklór részét erősítve a hangszeres népzene lelkes helyi művelői is színpadra lépnek.

A File Banda első önálló koncertjével várja a nagyérdeműt.

Fent: A füleki Foncsik Énekegyüttes a 2019. évi Bíborpiros szép rózsa versenyen

További hasonló témájú videók