Működik a NASA James Webb teleszkópja

James Webb Space Telescope
Selfie

A James Webb Űrteleszkóp csapata a kritikus tükörigazítási lépések befejezését követően bízik benne, hogy az obszervatórium optikai teljesítménye eléri vagy meghaladja a kitűzött tudományos célokat, amelyek elérésére építették.

James Webb Space TelescopeMárcius 11-én a Webb-csapat befejezte a tükrök igazításának a „finom fázis”-ként ismert szakaszát. A Webb optikai távcsőelem üzembe helyezésének ebben a kulcsfontosságú szakaszában minden ellenőrzött és tesztelt optikai paraméter az elvárásoknak megfelelően vagy azokat meghaladóan teljesít.

A csoport nem talált kritikus problémákat, és nem talált mérhető szennyeződést vagy elzáródást a Webb optikai útvonalán.

Az obszervatórium képes sikeresen összegyűjteni a távoli objektumokról érkező fényt és problémamentesen eljuttatni azt a műszereihez.

Bár még hónapok vannak hátra, amíg a Webb elküldi a kozmoszról alkotott új képét, e mérföldkő elérése azt jelenti, a csapat biztos abban, hogy a Webb elsődleges optikai rendszere a lehető legjobban működik.

Így reagált Dr. Becky Smethurst asztrofizikus a hírre:

 

További hasonló témájú videók