Ricky Martin 50

50 éves lett Ricky Martin Grammy- és Latin Grammy-díjas Puerto Ricó-i énekes. A latin könnyűzene egyik legkiemelkedőbb személyisége, akinek világszerte több tízmillió albuma kelt el az évek alatt.

1991-ig a Puerto Ricóban népszerű Menudo fiúegyüttesnek volt a tagja. Ezt követően elköltözött először az Egyesült Államokba, utána Mexikóvárosba, ahol elkészítette első lemezét Ricky Martin címmel, az albumból 500 ezer példányt adtak el. 1993-ban adta ki második albumát Me Amarás címmel. 1994-ben Los Angelesbe költözött, rövid ideig szerepelt a General Hospital című amerikai sorozatban. Világszerte az 1998-as labdarúgó-világbajnokságra írt, The Cup of Life / La Copa de la Vida című dalával vált ismertté. A dal 60 országban volt listavezető.

Az UNICEF (Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Szükségalapja) nagyköveteként Ricky Martin 2002-ben megalapította a Ricky Martin Alapítványt és a People For Children nevű alapítványt. 1999-ben részt vett a Pavarotti and Friends nevű zenés találkozón Modenában.