A fiú, akit Karácsonynak hívnak

A fiú, akit Karácsonynak hívnak Matt Haig angol író 2015-ös, azonos című ifjúsági regényén alapul. A fantasy a tündérmesék és a népmesék izgalmas keveréke, amely teljesen új motívumokat ad hozzá a karácsony és a Télapó eredettörténetéhez.

Főhőse egy tizenegy éves kisfiú, Nikolas, akinek a beceneve Karácsony. Egy kis kunyhóban lakik az édesapjával Finnországban, az édesanyját pár éve elveszítette egy medvetámadás miatt. Nagy szegénységben élnek, Nikolasnak mindössze egyetlen játéka van, egy zellerből készült baba.

Az apa egy nap úgy dönt, útnak indul némi pénzszerzés reményében, a küldetése, hogy bebizonyítsa, Koboldfalva nem csak a mesékben létezik. Bár azt ígéri, pár hónap múlva visszatér, a gonosz nagynénjére hagyott Nikolas végül nem bírja tovább a várakozást és a keresésére indul.

Az Északi-sark felé vezető úton aztán összebarátkozik egy rénszarvassal, megküzd egy trollal, és rátalál Koboldfalvára, ahol bár jellemzően mindenkit a jószándék és a karácsony szelleme vezérel, ezúttal nagy baj van.

Ha többet szeretne tudni a történetről, itt olvasható:

A veszteségekről és a reményről szól az év legvarázslatosabb karácsonyi meséje

Ha a teljes filmet szeretné megtekinteni, ezen a linken magyar szinkronnal elérhető.