Feltámadások, vagyis The Matrix Resurrections

The Matrix Resurrections
The Matrix Resurrections

A Warner Bros azt ígérte, hogy e hét csütörtökén komplett előzetest fog kiadni az új filmhez, amiből remélhetőleg már többet is megismerhetünk majd annak történetéből, és végre alaposabban szemügyre vehetjük a főszereplőket is. Utóbbiakról tudjuk, hogy Neo és Trinity ismét közöttük lesznek, de Morpheus nem tér vissza az új részben.

A mai napon – a korábban előre jelzetteknek megfelelően – megjelent az ineterneten az év végén érkező új Mátrix film első előzetese. A korábban Mátrix 4 néven emlegetett, valójában azonban Mátrix: Feltámadások néven mozikba kerülő új rész az előzőek szerves folytatása lesz – meg nem is.

Bár visszatér majd benne Neo, Trinity és pár más ismert szereplő is, azonban most mindegyikük egy, a korábbi filmek hátterét adótól eltérő valóságban él és létezik. És persze, akárcsak az eredeti részben, itt is ráébrednek arra, hogy a valóság nem az, aminek gondolják, illetve nem az a valóság, amit ők annak gondolnak.

Az előzetes szerint sok más is ismerős lesz az első filmből: több kulcsjelenetet, illetve helyszínt is fel lehet majd ismerni. És bár a trailer nem sokat árul el a történetből, az elég nyilvánvaló, hogy mindezek majd csak alapul szolgálnak egy, azért az eredeti Mátrixétól várhatóan szervesen eltérő történet és végkifejlet elmeséléséhez.

A Mátrix 4-et, illetve The Matrix Resurrections-t a magyar nézők december 22-étől tekinthetik majd meg a mozikban.

A film további szereplői:

Yahya Abdul-Mateen II (az Aquaman franchise), Jessica Henwick (TV-sorozat: Vasököl, Star Wars: Episode VII – Az ébredő Erő), Jonathan Groff (Hamilton, TV-sorozat: Mindhunter), Neil Patrick Harris (Elfutott lány), Priyanka Chopra Jonas (TV-sorozat: Quantico), Christina Ricci (TV-sorozat: Szökés az őrültekházából: The Nellie Bly Story, The Lizzie Borden Chronicles), Telma Hopkins (TV-sorozat: Dead to Me), Eréndira Ibarra (sorozat: Sense8, Ingobernable), Toby Onwumere (TV-sorozat: Empire), Max Riemelt (sorozat: Sense8), Brian J. Smith (sorozat: Sense8, Treadstone) és Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen, TV-sorozat: Gotham).

A filmet Lana Wachowski rendezte a Wachowski & David Mitchell & Aleksander Hemon forgatókönyvéből, a Wachowskiak által megalkotott karakterek alapján. A film producerei Grant Hill, James McTeigue és Lana Wachowski voltak. Az executive producerek Garrett Grant, Terry Needham, Michael Salven, Jesse Ehrman és Bruce Berman voltak.

Wachowskiék kreatív csapata a kulisszák mögött a Sense8 munkatársai voltak: Daniele Massaccesi és John Toll operatőr, Hugh Bateup és Peter Walpole látványtervező, Joseph Jett Sally vágó, Lindsay Pugh jelmeztervező, Dan Glass vizuális effektekért felelős felügyelő, valamint Johnny Klimek és Tom Tykwer zeneszerző.