Űrhajósjelölteket keresnek

ŰrhajósjelölteketŰrhajósjelölteket keres az Európai Űrügynökség. Az ESA három héttel, június 18-áig kitolta a határidőt, ameddig a leendő űrhajósjelöltek pályázatait fogadják. Eredetileg 2021. március 31-től május 28-ig nyitották meg a jelentkezést az ESA új űrhajósosztályának toborzása keretében. Ezen a feltételeknek megfelelő, és a szükséges dokumentumokat az ESA álláshonlapján keresztül időben benyújtó jelöltek pályázhatnak, méghozzá az űrügynökség minden tagállamából.

Litvánia épp most lett az ESA új társult tagja. Az űrhajóspályázatra való jelentkezés határidejét azért módosították június 18-ára, hogy az esetleges litván jelentkezőknek is elegendő ideje legyen a pályázati anyagaikat elkészíteni. A határidő meghosszabbítása természetesen más nemzetek polgáraira is vonatkozik. Így ha valaki azért tántorodott volna el a jelentkezéstől, mert túl rövidnek érezte a határidőt, most újult erővel láthat munkához: kapott még három hetet!

Csak azokat a dokumentumokat kell feltölteni most, amelyeket kérnek (önéletrajz, motivációs levél, Part-MED Class 2 orvosi minősítés). Ha a kiválogatás első szakaszát követően bármi egyébre volna szüksége az ESA-nak, azt külön kérik majd a továbbjutott jelöltektől. A jelentkezési lapon szereplő kérdésekre a lehető legpontosabban érdemes válaszolni, de nem szükséges mindenre „pozitív” választ adni, mert nem az az ideális jelölt, aki mindenben részt vett a felsoroltak közül.

További hasonló témájú videók