Bemutatták a GreenPass alkalmazást

GreenPassPénteken Veronika Remišová beruházási, regionális fejlesztési és informatizációért felelős miniszter bemutatta azon alkalmazások prototípusait, amelyek az Európai Unión belüli utazást hivatottak megkönnyíteni egy világjárvány idején.

A GreenPass alkalmazás lehetővé teszi a polgárok számára, hogy QR-kódokat szkenneljenek be, amelyekkel megerősítik a védőoltást, a tesztet vagy a COVID-19 betegség leküzdését.

A GreenPass alkalmazás a világjárvány idején lehetővé teszi az egyszerűbb utazást az Európai Unión (EU) belül. A GreenPass alkalmazásról van szó, melynek segítségével beszkennelhetők lesznek az oltási igazolások, a teszttanúsítványok, illetve a COVID-19 betegség leküzdését igazoló tanúsítványok QR kódjai. Az állami hatóságok, elsősorban a rendőrség az OverPass alkalmazás segítségével tudják majd ellenőrizni a kódokat. Az alkalmazást várhatóan június végén élesítik.

Az alkalmazás az Android és az iOS operációs rendszerekkel is kompatibilis lesz. Az elkészítése 150 000 euróba került. Átlagkeresetre átszámolva kb. 130 ember havi bére…