Bemutatták a GreenPass alkalmazást

GreenPassPénteken Veronika Remišová beruházási, regionális fejlesztési és informatizációért felelős miniszter bemutatta azon alkalmazások prototípusait, amelyek az Európai Unión belüli utazást hivatottak megkönnyíteni egy világjárvány idején.

A GreenPass alkalmazás lehetővé teszi a polgárok számára, hogy QR-kódokat szkenneljenek be, amelyekkel megerősítik a védőoltást, a tesztet vagy a COVID-19 betegség leküzdését.

A GreenPass alkalmazás a világjárvány idején lehetővé teszi az egyszerűbb utazást az Európai Unión (EU) belül. A GreenPass alkalmazásról van szó, melynek segítségével beszkennelhetők lesznek az oltási igazolások, a teszttanúsítványok, illetve a COVID-19 betegség leküzdését igazoló tanúsítványok QR kódjai. Az állami hatóságok, elsősorban a rendőrség az OverPass alkalmazás segítségével tudják majd ellenőrizni a kódokat. Az alkalmazást várhatóan június végén élesítik.

Az alkalmazás az Android és az iOS operációs rendszerekkel is kompatibilis lesz. Az elkészítése 150 000 euróba került. Átlagkeresetre átszámolva kb. 130 ember havi bére…

 

(Visited 47 times, 2 visits today)
%d bloggers like this: