https://youtu.be/AZbLuk3u0ao

Új filmek a mozikban

Idén több tucatnyi régóta várt film került a mozikba, köztük néhány folytatás. Még egy résszel gazdagodott például a Bad Boys, a Doktor Szöszi és az Amerikába jöttem. Már ha moziba merészkedünk a járványveszély fennállása ellenére… Ha nem, kikereshetjük a videómegosztókon.

Néhány tipp: 

Januárban mutatták be a Botrány című filmet.

Roger Ailes (John Lithgow) az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb médiabirodalmának vezetője, a FOX News hírcsatorna alapítója nem válogatott az eszközökben, legyen szó egy szaftos sztoriról, vagy a női alkalmazottak megalázásáról. A hírhedt mogul hatalma egy pillanat alatt összedőlni látszott, amikor Gretchen Carlson (Nicole Kidman), a csatorna egykori műsorvezetője szexuális zaklatás vádjával beperelte őt. Az eddig hallgatásba burkolózott nők, köztük a népszerű riporter, Megyn Kelly (Charlize Theron) is nyilvánosságra hozta, hogy a csatorna igazgatója többször inzultálta őt. A botrány egyre nagyobb méreteket öltött, ami Alies bukásához vezetett.

A nagy port kavart, megtörtént események alapján készült BOTRÁNY című film forgatókönyvét az Oscar-díjas Charles Randolph (A nagy dobás) jegyzi, a rendezői székben pedig Jay Roach (Versenyben az elnökségért) foglalt helyet.

Márciusban jelent meg Az első áruló:

Tommaso Buscetta tanúvallomásának köszönhetően tudta Falcone vizsgálóbíró térdre kényszeríteni a szicíliai maffiát, a Cosa Nostrát. Buscetta kegyetlen bűnözőből vált Olaszország máig megosztó hősévé. A szervezetben csalatkozott férfi bizonyítékokkal szolgált ahhoz, hogy a bűnszövetkezet kulcsembereit letartóztassák, megingatva egy sziklaszilárdnak hitt, az évtizedek során egyre kegyetlenebbé és pénzéhesebbé vált rendszert.

Az „első áruló” annak ellenére ült a tanúk padjára, hogy pontosan tudta: ezzel saját maga, családja és barátai életét sodorja veszélybe. A maffia bosszúhadjáratában 33 rokonát végezte ki. Sokan a mai napig sem értik, hogy mi késztette arra a korábban kíméletlen bérgyilkosként hírhedtté vált Buscettát, hogy elsőként szembesítse a maffia vezetőit a tetteikkel.

A sokszoros díjnyertes rendező, Marco Bellocchio a közelmúlt történelmének sötét évtizedeit eleveníti fel a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában szerepelt, ízig-vérig olasz maffiatörténetben. Az első áruló forgatókönyvének születését hosszú és kiterjedt kutatómunka előzte meg. A jegyzőkönyvek, tanúvallomások alapján rekonstruálták a történéseket. A jelenetek egy részét a tényleges bírósági épületben vették fel, amelyet külön a „maxiper”-ként elhíresült eljáráshoz építettek.

_________________

Vezető videó: Júniustól látható a Lelki ismeretek, amelynek témája: Te miről szeretnél ismertté válni a földön?