100 ezer fotó a Holdról

Andrew McCarthy asztrográfus elképesztő projektet alkotott, ugyanis egészen konkrétan egy olyan képet készített a Holdról, amely 100 ezer különböző fotódarabkából áll össze, amely olyan részletes lett végül, hogy már a látványától elállt a szavunk. A képen minden egyes vulkán, lávafolyam és árnyékvetülés olyan szintű részletességgel van megjelenítve, hogy arra nincsenek szavak, és talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy ennyire tűpontos, részletekben gazdag anyag még soha nem érkezett a Hold felszínéről.

A Földről nézve nem a telihold képe a legizgalmasabb, hanem mindig a terminátor környéke. A terminátor a megvilágított égitest világos és sötét (azaz nappali és éjszakai) részét elválasztó vonal. ezen a vonalon oldalról éri a fény az égitestet, ilyenkor a kráterek, hegyek már teljesen hétköznapi távcsövekkel is láthatóvá válnak. 

A képen a Hold valódi színeit láthatjuk, mindenféle torzítás nélkül. Andrew McCarthy előszeretettel készít ilyen jellegű projekteket, azonban ez a megmozdulása minden kétséget kizáróan minden eddigit felülmúlt.

További hasonló témájú videók