100 ezer fotó a Holdról

Andrew McCarthy asztrográfus elképesztő projektet alkotott, ugyanis egészen konkrétan egy olyan képet készített a Holdról, amely 100 ezer különböző fotódarabkából áll össze, amely olyan részletes lett végül, hogy már a látványától elállt a szavunk. A képen minden egyes vulkán, lávafolyam és árnyékvetülés olyan szintű részletességgel van megjelenítve, hogy arra nincsenek szavak, és talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy ennyire tűpontos, részletekben gazdag anyag még soha nem érkezett a Hold felszínéről.

A Földről nézve nem a telihold képe a legizgalmasabb, hanem mindig a terminátor környéke. A terminátor a megvilágított égitest világos és sötét (azaz nappali és éjszakai) részét elválasztó vonal. ezen a vonalon oldalról éri a fény az égitestet, ilyenkor a kráterek, hegyek már teljesen hétköznapi távcsövekkel is láthatóvá válnak. 

A képen a Hold valódi színeit láthatjuk, mindenféle torzítás nélkül. Andrew McCarthy előszeretettel készít ilyen jellegű projekteket, azonban ez a megmozdulása minden kétséget kizáróan minden eddigit felülmúlt.

View this post on Instagram

My first lunar image of 2020 is also one of my most detailed. This is a blend of around 100k photos, which allowed me to sharpen the image and overcome some of the fuzzing caused by our turbulent atmosphere. The colors you see are real, caused by variations in the composition of the regolith. This first quarter moon also is one of the best for showing crater detail, as the long shadows long the terminator really make the details pop. . If you'd like a print, I have them available in various styles as well as the full size file for download to take to a printer of your choice. Check the link in my bio if interested. Thank you for your support, it helps me continue to bring you these images. For access to this and all my other wallpapers, become a patron via the bottom link in my bio. . . . . . #nightsky #ig_nightphotography #astrophotography #universetoday #nightscape #fs_longexpo #longexpoelite #rsa_night #starrynight #milkywaygalaxy #stargazing #skymasters #longexposure_shots #astrophoto #nightimages #milkywaychasers #nightshooters #natgeospace #night_shooterz #ig_astrophotography #longexpo #nightscaper #visitsacramento #sacigers #meadeinstruments #opteam #selenophile #space #astronomy #mysacramento

A post shared by Andrew McCarthy (@cosmic_background) on

(Visited 119 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d bloggers like this: