Bocs Alapítvány a túlnépesedés ellen

2019. május 31-én újabb filmbemutatót tart a BOCS Civilizációtervezés Alapítvány Think Tank 15:30-tól a 29. Zöld Civil Országos Találkozó keretében.

Téma: A fogamzásgátlás emberi jogának (ENSZ, 1968) támogatása, mint a leghatékonyabb segélyezési forma, és a leghatásosabb klíma-, környezet- és természetvédelmi stratégia.

FB-csoportunkban időnként láthatóak a BOCS bejegyzései, amelyekből a túlnépesedés, a nemkívánt terhesség, a kényszerű gyermekvállalás, a nők reprodukciós jogainak megoldatlansága miatti aggódás és felelősség tükröződik. 

A ClimeNews riportja Simonyi Gyulával, a BOCS Alapítvány elnökével, aki az ENSZ népesedésprogrammal kapcsolatos világkonferenciájának (Kuala Lumpur, 2013. május 28.) egyetlen magyar meghívottja volt.

Kapcsolódó:

»Ha nem sikerül 8 milliárd körül visszafordítani a világ népességének növekedését, akkor a Föld az aktuális környezeti válságoktól (felmelegedés, az ivóvízkincs és a termőtalaj elszennyeződése stb.) függetlenül is pusztulásra van ítélve – állítja How many people can live on planet earth? (Hány ember élhet a Földön?) című filmjében Sir David Attenborough. 

Az élő bolygó és további, az egész világon vetített sorozatok révén ismertté vált természettudós és dokumentumfilmes a saját eszközeivel indult harcba azért, hogy a népességszabályozás – vallási és ideológiai gátakat áttörve – felkerüljön a világpolitika napirendjére (ugyanúgy, mint mondjuk a klímaváltozás). Ennek legfőbb akadályát ma az egyházak, és a vallást a saját céljaikra használó politikai csoportok jelentik.

A film egyrészt az ember szaporodásának ökológiai korlátait mutatja be, másrészt pedig azokat a következményeket, amelyeket a túlnépesedés okoz. Érzékletesen ábrázolja például, hogy a népesség-fölösleg a világ számos pontján – valószínűleg törvényszerűen – a helyi vagy regionális háborúkban, a szexiparban, vagy rabszolgaként „hasznosul”, eleven cáfolataként annak, hogy a mértéktelen utódnemzéssel az ember valamiféle isteni tervet teljesítene.

Az is kiderül az alkotásból, hogy a születésszabályozás eszközeihez történő hozzáférés terén súlyos anyagi és ideológiai diszkrimináció érvényesül a világban. Vagyis minden második gyermek olyan párok nászából születik (az érintettek akarata ellenére), akik, ha tehetnék, élnének a fogamzásgátlás lehetőségével, de pénzügyi okokból vagy vallási tilalmak miatt nincs rá lehetőségük.

Hívd meg a BOCS.eu Alapítványt, hogy vetítsék le a teljes másfél órás filmet (magyar szinkronnal!), előadással, beszélgetéssel iskoládban, közösségedben, cégednél, a döntéshozók és a médiában dolgozók számára!«

További hasonló témájú videók