Izgalmas és fordulatos magyar film

A háborúnak vége. Kezdődik a vadászat… Március 14-től a mozikban a Félvilág, A berni követ és az Örök tél alkotóinak új történelmi thrillere, az Apró mesék, amelyről januárban már beszámoltunk Önöknek. Főszerepben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente.

Az Apró mesék története szerint hónapokkal a II. világháború után zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila rendező az Apró mesékben több olyan alkotóval dolgozott együtt, akikkel már korábbi filmjeit – A berni követ (2014), Félvilág (2014), Örök tél (2018) – is együtt készítette. Az Apró mesék forgatókönyvét Köbli Norbert írta, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely, vágója Hargittai László, látványtervezője Valcz Gábor, jelmeztervezője Sinkovics Judit, hangmérnöke Major Csaba.

Apró mesék
Apró mesék – a film egy kockája

További hasonló témájú videók