A Gyerekek a komáromi Vasmacskában

Film DetiA VASMACSKA FILMKLUB 2014. szeptember 17-én 18 órakor Jaro Vojtek: GYERMEKEK (DETI) című filmjére várja a közönséget.

 

A komáromi Vasmacska Filmklubot sem kerüli el az a 7 szlovákiai várost bejáró premiersorozat, amely során még a hivatalos pozsonyi premier előtt bemutatják az érdeklődőknek a Gyerekek – Deti c. filmet.
Ez az apropó már önmagában egyedivé teszi a 17-i vetítést. Ám, ha hozzáadjuk, hogy Jaro Vojteknek ez az első egész estés nagyjátékfilmje, amellyel egy sereg sikeres dokumentumfilm sorozatot szakított meg, és azt is, hogy Gosztonyi János rendező-színész-tanár úrnak pedig az utolsó munkája, ami vászonra kerülhetett, hiszen nem sokkal a forgatás után eltávozott közülünk – akkor film, maga is kap egy sajátos patinát.

A Gyerekek a gyerek-szülő kapcsolatot járja végig négy stációban. Négy évszakban. Mind a négy film egy többrétegű mozaikot alkot, amely a reménnyel vegyes csalódások kényszerű döntéseit tükrözi vissza.

A vetítés után találkozunk az alkotókkal, akik 7 napra nyakukba veszik az ország útjait.
A komáromi vetítésen itt lesznek: Bandor Éva, Prikler Mátyás, Jaro Vojtek, Marek Leščák, Tomáš Stanek, Vlado Zboroň, Daniel Dluhy, Martina Agricolová és Zuzana Kizáková.

Belépő: 3 euró, vagy 2 euró FK tagságival rendelkezőknek és bérleteseknek a Jókai Színházba

A film szeptember 25-től látható majd a mozikban.

Hossz: 100 perc
Nyelv: szlovák, szlovák felirat

További hasonló témájú videók