A 2024-es Grammy-gála nyertesei

Az arany gramofon

Hétfő hajnalban rendezték meg a 2024-es Grammy-gálát, ahol többek között Miley Cyrus, Billie Eilish és Taylor Swift is taroltak.

Taylor Swift rekordot is döntött, ugyanis ő az első női előadó, akinek negyedszerre is sikerült megszereznie az év albumának járó díjat.

Az év legjobb dalának járó Grammy-díjat Billie Eilish énekesnő kapta a Barbie című filmből ismert „What Was I Made For?” (fent) című dalért.

A legjobb albumnak járó rekordot jelentő negyedik díjat Taylor Swift énekesnő kapta. A Midnights című albuma a legjobb vokális popalbumnak járó díjat is elnyerte.

Miley Cyrus amerikai énekesnő első Grammy-díját nyerte el a Los Angeles-i ceremónián, a Flowers a legjobb szóló popelőadásért járó díjat vihette haza.

Killer Mike rappert, aki három díjat nyert, az este folyamán őrizetbe vette a rendőrség…

A nyertesek teljes listáját IDE kattintva tudod megnézni!

Az arany gramofon

A jelenleg használt szobrot kizárólagosan a Billings Artworks cég gyártja a coloradói Ridgewayben. A szobrok mindegyikét kézzel formázzák és illesztik össze.

Évekkel ezelőtt a régi, kisebb szobrot át kellett alakítani, mivel a használt fémek túl lágyak voltak, és sok problémát okozott, hogy könnyen eltört.

Az új szobor nagyobb és tömörebb lett. A Grammyt részenként rakják össze, végül a fémet bevonják arannyal. A tévéadásban használt szobrok csak kellékek.

További hasonló témájú videók