Karácsonyi koncert a nagydobronyi és a beregszászi magyar iskolában

Dunántúli, szatmári és rábaközi dallamok csendültek fel a Nagydobronyi Tulipán Tanoda Magyar Népművészeti Iskola tanulóinak karácsonyi koncertjén.

A folklór népszerűsítését hivatott intézmény a településen 2019-ben nyitotta meg kapuit a népzenét és népi hangszereket kedvelő fiatalok előtt.

Hidi Tünde, a Tulipán Tanoda Magyar Népművészeti Iskola nagydobronyi kirendeltségének koordinátora elmondta, a gyerekek idén a korábbinál lelkesebben készültek a karácsonyi koncertre. A nagydobronyi Tanodában népi hegedűvel és a citerával, valamint a kézművesség fortélyaival ismerkedhetnek meg a gyerekek.

A népművészeti iskola néptánccsoportja Eszenybe van kihelyezve. A koncerten a növendékek rábaközi népi játékokat, lassú és friss csárdást mutattak be.

A Tulipán Tanoda nagydobronyi kirendeltségében nagy népszerűségnek örvend a citera. Mészár Katalin oktató elmondta, a változatos repertoárt az oktatók számára szervezett képzések során sajátította el. A koncert elnyerte mind a szervezők, mind a szülők tetszését. Molnár Annamária elmondta, nagyon fontos a népi hagyományok megőrzése.

A Tulipán Tanoda Magyar Népművészeti Iskola beregszászi alapfokú művészeti iskolája karácsonyi ünnepi hangversenyének a beregvégardói Perényi Kultúrkúria adott otthont. A műsorhoz csatlakozott az intézmény Gúti és Asztélyi kihelyezett szakköre is. A koncerten zömében ismert népszerű karácsonyi dallamok hangzottak el hegedűn, harmonikán, citerán.

A tánccsoport csallóközi gyermekjátékokat mutatott be.

A TV21 Ungvár felvétele.

További hasonló témájú videók