Csendes éj Alsószeliben

A galántai Kodály Zoltán Gimnázium Énekkara 2023. december 19-én az alsószeli római katolikus templomban mutatta be karácsonyi műsorát. Szabados László felvétele.

Az énekkar »első önálló műsorát a galántai Kodály Zoltán Gimnázium Énekkara, amely bő másfél éve működik. A Csendes éj című esten a kórusművek és karácsonyi népénekek mellett több verset is hallhatott a közönség. Kempski Sári, a gimnázium végzős diákja és a kórus vezetője Márai Sándor szavaival köszöntötte az egybegyűlteket: „azért van az ünnep, mert nem lehet csoda nélkül élni”.

A kórustagok közül Szőcs Eszter, Kerek Lilla Flóra, Mihalovič Veronika, valamint Bitter Karolina és Bosák Károly, az iskola diákjai adták elő Ady Endre, Dsida Jenő, Móra László, Juhász Gyula karácsonyi verseit a kórusművek elhangzása között. Zongorán kísért Varga Lara.

A műsorban latin és angol nyelvű darabok is elhangzottak, könnyed, mégis meghitt ünnepi légkört varázsolva a templomba, hogy ezzel megidézzék a közelgő karácsony hangulatát. A műsor végén a közönség tagjait is éneklésre buzdították a gimnazisták, így együtt csendültek fel a közismert karácsonyi népénekek.« (Bővebben ITT olvashatnak róla.)

További hasonló témájú videók