Csatlakozz a Föld órájához!

Mindenkinek kijár egy kis pihenés – ez alól te és a Föld sem vagytok kivételek.

Nem számít, hol élsz, milyen nyelven beszélsz, vagy hogy mit dolgozol, az egészen egyszerű dolgokban is megtalálhatod a kikapcsolódás azon formáját, ami neked és a bolygónak is jót tesz.

A 2023-as Föld órája alkalmából erre szeretnénk emlékeztetni. Március 25-én merülj el egy olyan tevékenységben, amiből úgy töltekezel, hogy közben nem terheled a környezeted, 20:30-kor pedig kapcsolj ki mindent egy órára!

A Föld órája 2007 óta egyesíti az embereket világszerte, több mint 190 országban.

Minden évben több millió ház, iroda és történelmi épület sötétedik el a Föld órája alkalmából. A múltban olyan ikonikus műemlékek kapcsolták le a fényüket, mint a Sydney-i Operaház, a Colosseum, az Eiffel-torony és az Empire State Building.

Egy tanulmány, amely 10 ország hatéves adatait vizsgálta, megállapította, hogy a Föld órája átlagosan 4 százalékkal csökkentette az áramfogyasztást.

A WWF szerint azonban a Föld órája elsősorban szimbolikus akció. A szervezet szerint ez egy olyan alkalom, amikor elgondolkodhatunk azon, hogy miket tehetünk a változás érdekében. Ez egy olyan esemény, amely az éghajlati válságra való kollektív, globális figyelemfelkeltést szolgálja. Emberek milliói csatlakoznak ahhoz, hogy közösen csökkentsük környezeti hatásainkat.

További tudnivalók: https://www.earthhour.org/

Kiemelt kép forrása: EkoReštart

 

További hasonló témájú videók