ÖRÖKLÉT: Kirstie Alley

Fotó forrása: TrekMovie.com

71 éves korában tegnap elhunyt a kétszeres Emmy-díjas Kirstie Alley. A magyar közönség leginkább a Nicsak, ki beszél-trilógiából ismerte.

Első jelentősebb szerepét mindjárt az év egyik legnagyobb sikerében, a Star Trek II.: Khan haragjában kapta, melyben a vulkani származású Saavikot játszotta. Később feltűnt a Gyilkos robotok című sci-fiben és az Észak és Dél című történelmi sorozatban is, de az igazi hírnevét akkor szerezte, mikor 1987-ben leváltotta Shelley Longot a nagy sikerű Cheers című sitcomban, melynek hat éven át volt állandó szereplője. Az első Emmy-díját ezzel a szereppel nyerte 1991-ben, melyet egy híresen szókimondó köszönőbeszéddel vett át. A második Emmyjét az 1994-es David anyja című tévéfilm hozta el; a filmben ugyanis egy egyedülálló anyát játszott, aki autista fiát neveli.

1990-ben két, nálunk is nagy sikerrel vetített vígjátékkal jelentkezett, a Kitúr-lakkal és a Házinyúlra nem lövünkkel, de ekkor már igazi A-listás komikának számított az 1989-ben leforgatott Nicsak, ki beszélnek köszönhetően, amit több mint egymillióan láttak a magyar mozikban. 

 Szerepelt a Dancing with the Stars című showműsorokban is, 2011-ben így:

Fent: A Nicsak, ki beszél 1989-es filmje.